oförändrad ränta flera konkurser viktiga samarbetsavtal
|

Byggsektorns Ödesvecka: Oförändrad Ränta, Flera Konkurser & Viktiga Samarbetsavtal

Denna vecka har varit full av betydande händelser för byggbranschen: Riksbankens räntebeslut, en serie konkurser som skakat sektorn, och det nyskapade samarbetet mellan Byggcheferna och Byggvärlden.

Byggbranschens Reaktion på Räntebeslutet

Riksbanken har beslutat att behålla styrräntan på 4 procent, vilket mottagits positivt av byggbranschen. Under det senaste året har Riksbanken genomfört en aggressiv åtstramning, med den snabbaste nedgången i bostadsinvesteringar sedan början av 1990-talet.

Byggföretagens chefekonom, Fredrik Isaksson, uttrycker lättnad över att undvika ytterligare räntehöjningar och förutspår en 14-procentig minskning i bygginvesteringar under 2023-2024, vilket signalerar utmanande tider för sektorn.

https://www.byggnyheter.se/20231123/29691/byggbranschen-andas-ut-efter-rantebeslutet

Konkurser inom Bygg- och Anläggningsbranschen

Dramatisk utveckling har observerats med 30 bygg- och anläggningsföretag som försattes i konkurs under förra veckan. Bland dessa var Calimec Europé AB, grundat 2004 och verksamt inom uthyrning av bygg- och anläggningsmaskiner, det största bolaget att gå i konkurs.

Denna våg av konkurser belyser de svårigheter branschen står inför i en tid av ekonomiska utmaningar​.

https://www.byggvarlden.se/de-senaste-konkurserna-inom-bygg-3

Förnyat Samarbetet Mellan Byggcheferna och Byggvärlden

Byggcheferna har förnyat sitt samarbete med Byggvärlden genom ett avtal som ger dess medlemmar tillgång till Byggvärldens redaktionella material.

Detta samarbete, som inkluderar över 18 000 medlemmar, säkerställer även fortsättningen av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Byggchef. Avtalet utökas nu för att innefatta tjänster från Byggfakta och Fastighetssverige, vilket avspeglar en strävan efter att göra medlemskapet mer attraktivt för ledare inom sektorn.

https://www.byggvarlden.se/byggcheferna-fortsatter-samarbetet-med-byggvarlden/

Byggbranschen.blog

På denna blogg kommer jag varje vecka att rapportera om de största och mest inflytelserika nyheterna inom byggsektorn, för att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och händelserna.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *